Met de start van het nieuwe parlementaire jaar neemt Jeroen Tiebout de fakkel over van Piet De Bruyn als Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA. De Bruyn gaat vanaf november aan de slag als codirecteur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Op maandag 26 september, tijdens de openingszitting in het Vlaams Parlement, legde Jeroen Tiebout de eed af als Vlaams parlementslid.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Van fractiemedewerker tot Vlaams volksvertegenwoordiger

Jeroen Tiebout (43 jaar), afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw, is getrouwd en heeft twee dochters. Hij begon zijn politieke carrière in 2014 als fractiemedewerker voor N-VA in de Kamer. “Na mijn ervaring in de Kamer werd ik woordvoerder en adjunct-kabinetschef van Vlaams minister Ben Weyts,” vertelt hij. “Nadien werd ik zijn kabinetschef. Tijdens zijn tweede legislatuur bleef ik kabinetschef, tot nu … Nu volg ik Piet De Bruyn op als Vlaams volksvertegenwoordiger. Ik kijk ernaar uit!”

“Ik ben van jongs af aan sterk geëngageerd, zowel in het jeugd- als sportwerk. Ik legde op dat vlak al een heel traject af in mijn gemeente, Sint-Pieters-Leeuw. Zo ben ik eigenlijk in de politiek gerold. Tijdens de laatste verkiezingen stond ik op de opvolgersplaats en had ik zeker al de ambitie om Vlaams volksvertegenwoordiger te worden. Als derde opvolger was dat niet meteen voor de hand liggend. Maar kijk … de eer valt mij nu toch te beurt. En ik ga de uitdaging graag aan!”

Ik ben van jongs af aan sterk geëngageerd.

Ambities voor het nieuwe parlementaire jaar

Volgens Tiebout zal het komende zittingsjaar best pittig zijn: “Het is het eerste jaar na de coronacrisis. Eigenlijk is het crisis na crisis. Ze blijven elkaar opvolgen. Nu is er de energiecrisis. Ik hou mijn hart al vast voor wat er nog volgt. Het komende jaar wordt er dus beslist een met tal van uitdagingen. Persoonlijk wil ik mij graag vastbijten in de thema’s die betrekking hebben op de Vlaamse Rand. Dat zijn alle thema’s, maar dan specifiek toegespitst op die regio. Denk maar aan de politieke vraagstukken op het vlak van mobiliteit, welzijn of justitie.”

Bekijk het interview

Relevante thema's

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll naar boven