Met Krokuskriebels organiseerden musea in heel Vlaanderen en Brussel tijdens de krokusvakantie vlotte en toegankelijke activiteiten op maat van families met kinderen tussen 0 en 14 jaar. Het Vlaams Parlement nam voor de eerste keer deel met het interactieve familiespel ‘De jacht op een zetel’.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Een zetel in het Vlaams Parlement is namelijk niet voor iedereen. Die moesten de deelnemers verdienen. Via missies konden de deelnemers bewijzen wat ze in hun mars hebben. Een pittige puzzel, bonte bevoegdheden, een debat in het kleine halfrond en een interview in de tv-studio waren maar enkele van de opdrachten.

Wanneer de kinderen al deze opdrachten tot een goed einde brachten, hadden ze hun plekje in de Koepelzaal verdiend. En hadden ze, onbewust, heel wat geleerd over de werking van het Vlaams Parlement.

Deze editie van Krokuskriebels had bijzondere aandacht voor families met kinderen die een (fysieke, mentale of sociale) handicap hebben. De opdrachten werden georganiseerd in het Bezoekerscentrum, dat volledig rolstoeltoegankelijk is.

Relevante thema's

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll naar boven