In het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers prijkt een prachtige, nieuwe kunstinstallatie van Karen Vermeren genaamd ‘Blue Stones in the Parliament’. De liftkoker in het atrium van het gebouw vormt het ‘doek’.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

De glazen liftkoker werd beplakt met een raamfolie die verwijst naar de blauwe hardsteen van de sokkel van de gevel van het gebouw. “Ik wou graag de hardsteen beeldend binnenbrengen in het gebouw”, vertelt Karen. “Ik heb de steen als het ware transparant gemaakt door er met acrylverf een afdruk van op plastiek te schilderen. Daar heb ik een raamfolie van laten printen. Het reliëf en de kleur van de hardsteen, dat ontstaat door resten van zeelelies, zie je duidelijk in de print.”

Karen heeft niet zomaar voor de liftkoker als ‘doek’ gekozen. “Het is een referentie naar een groeve, waar de steen uit de grond wordt gehaald. En het is meteen ook een weergave van de interactie tussen natuurlijke en menselijke processen, en tussen organische en synthetische materialen.”

Kunstinstallatie Karen Vermeren

Groeiende hedendaagse kunstcollectie

Het Vlaams Parlement heeft een uitgebreide hedendaagse kunstcollectie. Die bestaat uit een mooie mix van kleppers als Panamarenko, Rinus Van de Velde of Luc Tuymans en nieuw opkomende Vlaamse kunstenaars. Ontdek de kunstwerken tijdens een bezoek met rondleiding.

Relevante thema's

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll naar boven