Begin december nam Conner Rousseau (Vooruit) ontslag als Vlaams volksvertegenwoordiger. In de plaats komt Emine Gül Isci (Vooruit). Op dinsdag 19 december legde ze tijdens de plenaire vergadering haar eed af.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Wie is Emine Gül Isci?

“Ik ben geboren in de jaren 80 in Gent, gehuwd met mijn jeugdliefde en mama van drie tieners”, stelt Emine zichzelf in een notendop voor. Ze wordt “onnoemelijk boos” van onrechtvaardigheid en blij van de kleine dingen in het leven. En ze is gepassioneerd aan het werk als trajectbegeleider in het deeltijds beroepssecundair onderwijs.

Haar politieke carrière startte op 19-jarige leeftijd als Gents gemeenteraadslid. “Ik vond het heel fascinerend om mee de stad vorm te geven. Je kan mee debatteren, maar ook mee beslissen”, zegt ze hierover. En het was daar – daar waar ze echt dingen kon veranderen – dat ze gebeten werd door politiek.

Haar job als trajectbegeleider beoefent ze met evenveel passie. “Wij zien dagelijks jongeren die in de kou worden gelaten door de overheid”, vertelt ze. Ze twijfelde dus geen seconde om zich tijdens de vorige verkiezingen opnieuw kandidaat te stellen. “Het is hier – in het Vlaams Parlement – waar de decreten worden gemaakt, dus hier kan ik iets betekenen voor die jongeren”, zegt ze.

“De stem van jongeren laten horen”

Emine werkt met jongeren die meer tijd en zorg nodig hebben om een schooltraject af te werken. Daarvoor krijgen ze volgens haar een mooiere job en een mooiere start in het leven in de plaats. “Die zorg en de tijd daarvoor, daar is het beleid niet mee bezig. En dat vind ik bijzonder jammer”, aldus Emine. Als Vlaams volksvertegenwoordiger wil ze de stem van jongeren laten horen. Ze is dan ook blij dat ze de Commissie voor Onderwijs mag opvolgen, om daar enkele gerichte vragen te stellen.

Emine Gül Isci, een introductie …

Relevante thema's

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll naar boven