Het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement wordt in een nieuw jasje gestoken. Wat zijn de toekomstplannen en in welke gloednieuwe omgeving mogen we jou binnenkort ontvangen?  Een voorsmaakje!

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Open en gastvrij en herkenbaar

Het Vlaams Parlement is een open huis dat alle Vlamingen vertegenwoordigt. Daarom zullen we de typische Vlaamse  gastvrijheid tot leven brengen in ons bezoekerscentrum. Alle bezoekers moeten er zich onmiddellijk thuis kunnen voelen. Hoe we dit zullen realiseren?  Door de huidige strakke ruimte om te toveren tot een warme, gezellige foyer. Een plek waar je vrij binnenkomt en buitengaat, een kop koffie drinkt, een lezing meepikt, een panelgesprek met politici volgt, op eigen houtje de expo ontdekt of een vorming in burgerschap krijgt.
 

Ontwerptekening van de balie in het vernieuwde bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement

Naast de gezelligheid zullen we ook de toegankelijkheid van de exporuimte verhogen. Dit doen we door elementen toe te voegen die de ruimte meer 'ziel' geven en de herkenbaarheid bij het publiek vergroten. Zo wordt de ruimte uitgerust met schermen en LED-panelen met allerlei informatieve inhoud over Vlaanderen, de werking van het Vlaams Parlement en andere boeiende visuele content.

Ontwerptekening balie van nieuw bezoekerscentrum Vlaams Parlement

Multifunctioneel

Het nieuwe bezoekerscentrum wordt pak veelzijdiger dan het huidige.  Zo komt er een nieuwe lounge, waar je 's middags kan smullen van tapas en op andere tijdstippen rustig kan lezen of de actualiteit doornemen via je smartphone of tablet. Ook vergaderen in een intieme sfeer met bediening kan perfect.

Daarnaast ziet een nieuwe, multifunctionele seminariezaal voor 65 personen het levenslicht. Hierin kunnen lezingen en workshops doorgaan. Voorts komt er een gloednieuwe open tv-studio waarin interviews en panelgesprekken van Vlaams Parlement TV plaatsvinden. Die opstelling kan dan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om workshops rond mediatraining voor jongeren te organiseren.

De kers op de multifunctionele taart? Een immersive cinemazaal. In deze geluidsdichte ‘black box’ zullen bezoekers een unieke filmische ervaring kunnen beleven. Bovendien kan de ruimte ook dienen als gaming room voor jongeren, waarbij technieken zoals virtual reality worden ingezet om een concreet doel te bereiken. 

Relevante thema's

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll naar boven