Werken in het Vlaams Parlement

Bekijk onze vacatures en ontdek de verhalen van onze medewerkers.

Bezoek het Vlaams Parlement

Het Vlaams parlement biedt heel wat leuke activiteiten voor individuen, groepen en scholen. Bekijk het aanbod om meer te weten te komen

Woon een vergadering bij

Je kan zowel de plenaire als de verschillende commissievergaderingen bijwonen. Reserveer via onderstaande link een plekje.

Kijk naar Vlaams Parlement TV

Blijf op de hoogte van alles wat er in het parlement gebeurt. Bekijk vergaderingen, interviews en duiding live op televisie of hier op onze website

Volg het Parlementair werk

Volg live de vergaderingen die plaatsvinden in het Vlaams Parlement en ontdek welke onderwerpen er op de parlementaire agenda staan.

Schrijf je in voor e-mailmeldingen

Kies zelf van wie of wat jij op de hoogte wil blijven dankzij onze handige e-mailmeldingen.

Contacteer een Volksvertegenwoordiger

Je kan een vraag stellen aan een Vlaamse volksvertegenwoordiger of hem/haar op de hoogte brengen van jouw mening of bedenking. Klik door voor de  contactgegevens van alle volksvertegenwoordigers. 

Verzoekschriften indienen

Als burger kan je een verzoekschrift of een petitie indienen. Dat is een brief, gericht aan (de voorzitter van) het Vlaams Parlement waarin je een verzoek formuleert om het beleid of een decreet te wijzigen.

Raadpleeg het Archief

Het multimediale Archief van het Vlaams Parlement gaat terug tot 7 december 1971, de dag van de installatie van de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap.

Raadpleeg het parlementair informatiecentrum

Het Parlementair Informatiecentrum is de bibliotheek en het kennis-, informatie- en documentatiecentrum van en voor de parlementaire gemeenschap.

Laat je stem horen tijdens de Vlaamse Verkiezingen

Het Vlaams Parlement wordt om de vijf jaar verkozen. De verkiezingen vallen samen met de federale verkiezingen en de verkiezing van het Europees Parlement. Ontdek alles over de verkiezingen.

Word politicus

Droom je er van om zelf in de politiek te stappen? Ontdek dan hier hoe dat kan.

Scroll to top