• Volksvertegenwoordigers aan het werk 

De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers zetten de deur met veel plezier voor je open. Vergeet niet dat zij hier aan het werk zijn. Wees enthousiast tijdens een rondleiding, stel de gids gerust vragen, toon interesse … maar doe het niet te luid.   

Soms kan een deel van het parlementsgebouw niet worden bezocht omdat er een vergadering plaatsvindt. Zet zeker ook de zetels in de zalen terug op hun plek en raak de kunstwerken en het technisch materiaal, zoals de micro’s, niet aan.  

  • Veiligheidscontrole  

Bij aankomst wacht er een veiligheidscontrole. Tassen en rugzakken gaan door de scanner. Grote exemplaren laat je dus beter thuis. Elke bezoeker moet ook door de metaaldetector. Daarom vragen we om zeker een kwartier voor de start van de rondleiding, het bezoek of de workshop aanwezig te zijn.  

  • Vestiaire en lockers  

We vragen om jassen en tassen op te bergen. In het Bezoekerscentrum vind je lockers en een onbewaakte vestiaire. Er zijn lockers voor individuele bezoekers en groepslockers voor scholen.  

  • Geleidehonden  

Honden zijn niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden.  

  • Rolstoeltoegankelijk 

Bijna alle zalen van het Vlaams Parlement zijn toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Er zijn voldoende liften en loopvlakken. Om veiligheidsredenen is het aantal rolstoelgebruikers per rondleiding beperkt. Wij doen er echter alles aan om je in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen. Plan je een bezoek met meerdere rolstoelgebruikers, neem dan telefonisch contact met ons op via 02 552 46 11.  

  • Verzorgingstafel 

In het Bezoekerscentrum vind je een verzorgingstafel voor je baby.

  • Rookvrij  

Het Vlaams Parlement is een rookvrije omgeving.

Meer praktische informatie

Scroll naar boven