Vandaag (maandag 27 september) ging het nieuwe parlementaire jaar officieel van start. Naar jaarlijkse traditie legde de Vlaamse minister-president  zijn Septemberverklaring af,  waarin hij de algemeen maatschappelijke situatie van Vlaanderen en de krachtlijnen van de begroting voor het volgende jaar belichtte. Wat onderstreepte minister-president Jan Jambon in zijn Septemberverklaring? Herbekijk zijn toespraak.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement
“Vlaanderen moet kampioen van post-coronatijdperk worden”
Vlaams minister-president Jambon in zijn Septemberverklaring
Septemberverklaring minister-president Jan Jambon

In zijn Septemberverklaring onderstreepte de Vlaams minister-president Jambon onder meer het belang voor Vlaanderen om nog meer ambitie dan ooit te tonen.  En wel op verschillende vlakken. Bij de pakken blijven zitten is volgens hem geen optie, zelfs niet nu de economie zich na de coronacrisis duidelijk lijkt te herstellen. 

De coronacrisis heeft de Vlaamse samenleving “door elkaar geschud, maar niet op de knieën gekregen”, aldus de minister-president. “We moeten nu doorpakken en het ambitieniveau nog hoger leggen.” Niet alleen op economisch vlak, maar ook op klimaatvlak en overheidsefficiëntie moet Vlaanderen ambitieus zijn.  

Herbekijk de Septemberverklaring

Relevante thema's

Vlaamse Regering

Vlaams Parlement

Lees verder

Scroll to top