Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

De Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteerden woensdag in de plenaire vergadering over de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering, waarin de algemeen maatschappelijke situatie en de krachtlijnen van de begroting voor 2022 worden geschetst. Na het debat stemde het parlement over de Septemberverklaring.

De oppositiepartijen hadden scherpe kritiek op de geplande besparingen in het onderwijs. Zo zal er 100 miljoen euro bespaard worden in het onderwijsveld. "We moeten er ook voor zorgen dat we de toekomst van de schoolkinderen niet hypothekeren, wat betekent dat we ook in het onderwijs efficiëntieoefeningen moeten maken", reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Tijdens het debat wordt de minister bijgestaan door Gwendolyn Rutten (Open Vld). "We moeten die moeilijke oefening van 100 miljoen euro doen. Maar we gaan die doen door op geen enkele manier aan de kwaliteit te raken. Onze oefening moet zijn: de lat in onderwijs moet hoger, want daar zit onze grondstof, daar zitten onze hersenen. Geen kaasschaaf voor Open Vld. We zullen ervoor zorgen dat we goed besteed geld koppelen aan fantastische resultaten."

Relevante thema's

Onderwijs en Vorming

Vlaamse Regering

Lees verder

Scroll to top