U bent hier

In de kijker

Dalende studentenmobiliteit uit en naar buitenland

Wegens de negatieve reisadviezen van en naar het buitenland door de coronacrisis daalt het aantal buitenlandse studenten dat in Vlaanderen komt studeren, en ook minder Vlaamse studenten trekken daardoor naar het buitenland voor hun studies. Hoe bekijkt minister Ben Weyts deze dalende trend? Wat zijn hiervan de gevolgen? Hoe wil hij ervoor zorgen dat de internationale studentenmobiliteit niet stilvalt? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.