U bent hier

In de kijker

Vergroening Vlaamse economie

Uit een monitoringrapport van het Departement Omgeving blijkt dat de Vlaamse economie wel vergroent, maar in mindere mate dan in andere Europese landen. Dit zadelt Vlaanderen op met een zogenaamde klimaathandicap. Er wordt dan ook gepleit om beleidsindicatoren op te stellen zodat kan worden nagegaan of Vlaanderen zijn groene doelstellingen haalt. Welke besluiten trekt minister Hilde Crevits uit deze monitoring? Wil ze de Vlaamse ambitie inzake groene doelstellingen scherper stellen? Hoe wil ze de tewerkstelling in de clean-techsector bevorderen? Wat met een groene fiscaliteit op Vlaams niveau? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
2250 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.