U bent hier

In de kijker

Uitbreiding hinderpremie?

Sinds 1 juli 2017 is de hervormde hinderpremie van kracht, waarbij handelaars die hinder ondervinden bij openbare werken een beroep kunnen doen op een tegemoetkoming van de overheid. UNIZO bepleit om ook een hinderpremie toe te kennen aan handelszaken die net buiten de werfzone liggen, de zogenaamde hinderzone. Is er reeds een evaluatie gebeurd van de hinderpremie? Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover de vraag van UNIZO? Wat vindt ze van de verplichting om de handelszaak gedurende 21 dagen te sluiten om de premie te kunnen ontvangen?

Video

Verslag

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
1019 (2019-2020)

Agenda

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
1019 (2019-2020)
van Ilse Malfroot aan minister Hilde Crevits
1026 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.