U bent hier

In de kijker

Slechte luchtkwaliteit in Vlaanderen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) presenteerde onlangs een nieuwe luchtkwaliteitskaart voor Vlaanderen. Daaruit blijkt dat de grenswaarden voor stikstofdioxide (NO2) niet enkel in grootstedelijke gebieden worden overschreden, maar ook in kleinere gemeenten. Hoe staat minister Joke Schauvliege tegenover deze resultaten? Hoe wil ze het dieselrijden verder ontmoedigen? Welke initiatieven wil ze nemen om de luchtvervuiling tegen te gaan?

Video

Verslag

van Rob Beenders aan minister Joke Schauvliege
721 (2017-2018)

Agenda

van Rob Beenders aan minister Joke Schauvliege
721 (2017-2018)
van Axel Ronse aan minister Joke Schauvliege
859 (2017-2018)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.