U bent hier

In de kijker

Nasleep Dieselgate

In september raakte bekend dat in auto’s van de Volkswagengroep software zit waardoor die op milieutests beter scoren dan in werkelijkheid. De Europese lidstaten hebben onlangs een compromis bereikt over de Real Driving Emissions-test, die de uitstoot zal meten op basis van het reële rijgedrag. Ze voorzien daarbij ook in overgangsmaatregelen, waardoor de test minder streng is dan de Europese Commissie had vooropgesteld. Wat is het standpunt van minister Joke Schauvliege over het bereikte compromis? Heeft ze hierover overleg gepleegd met de federale overheid? Ze had aangekondigd gerechtelijke stappen te zetten, is er ondertussen duidelijkheid of ze de Volkswagengroep kan vervolgen of aansprakelijk stellen voor de geleden schade? Wat zijn de gevolgen van deze nieuwe testmethode voor de vergroening van de verkeersfiscaliteit?

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.