U bent hier

In de kijker

Klimaatsubsidies aan industrie

Uit cijfers van de European Roundtable on Climate Change and Sustainable Transition (ERCST) blijkt dat Vlaanderen sinds 2013 subsidies ter waarde van 323 miljoen euro gaf aan de energie-intensieve industrie ter compensatie voor haar indirecte klimaatkosten. Daarmee bekleedt Vlaanderen de tweede plaats in de Europese rangschikking, wat tot kritiek leidt bij onder andere klimaatactivisten. Hoe staat minister Zuhal Demir tegenover deze cijfers? Hoe reageert ze op de kritiek? Hoe wil ze de uitstoot van broeikasgassen en het energieverbruik in de intensieve industrie doen dalen? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.