U bent hier

In de kijker

Ontoereikende kennis Nederlands op spoeddiensten in Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat het risico dat Vlamingen die spoedeisende hulp nodig hebben, niet worden geholpen in het Nederlands, wegens te weinig tweetalig personeel. Dit kan tot levensbedreigende situaties leiden als patiënt en hulpverlener elkaar niet begrijpen. Nochtans moeten de spoeddiensten een tweetalige dienstverlening in het Nederlands of het Frans kunnen aanbieden. Hoe wil minister Benjamin Dalle dit garanderen voor de Nederlandstaligen in Brussel? Zal hij dit aankaarten binnen het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie? Hoe wil hij het Vlaams Meldpunt Taalklachten beter bekend maken?

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.