U bent hier

In de kijker

Reaffectatie leerkrachten

Leerkrachten met een vaste benoeming die onvoldoende uren hebben in hun eigen school, kunnen worden uitgestuurd naar een andere school om daar een aantal uren les te geven. Door deze reaffectatie moeten jonge leerkrachten soms in het midden van het schooljaar baan ruimen voor een oudere leerkracht die niet steeds vertrouwd is met de lesmaterie. Een en ander is het gevolg van de heropstart sinds 1 september 2020 van de Vlaamse reaffectatiecommissie. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover deze evolutie? Wil hij de reaffectatieregels herbekijken om neveneffecten weg te werken? Hoe wil hij reaffectaties in het midden van het schooljaar vermijden? Wat met de rechtspositie van de leerkrachten? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.