U bent hier

In de kijker

Nieuwe teststrategie coronavirus

Doordat de laboratoria de toevloed aan afgenomen coronatests de voorbije weken niet meer konden bolwerken, besliste de federale minister van Volksgezondheid om mensen zonder ziektesymptomen niet langer te testen. Partners van personen die positief hebben getest en zogenaamde hoogrisicocontacten moeten wel gedurende 10 dagen in zelfquarantaine gaan. Hoe staat minister Wouter Beke tegenover deze nieuwe teststrategie? Krijgen de bewoners van woonzorgcentra voorrang? Hoe wordt die zelfquarantaine afgedwongen en gecontroleerd? Overweegt hij speekseltesten? Wat met de sneltesten? Bekjik het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.