U bent hier

In de kijker

Heropstart event sector en foorkramers

In de exitstrategie uit de coronacrisis zal de event sector als laatste kunnen heropstarten. Ook foorkramers die aanwezig zijn op events, zoals hamburgerkramen, ondervinden hierdoor heel wat moeilijkheden. Diezelfde foorkramers worden bovendien geconfronteerd met het afgelasten van kermissen. De overheid kwam hen de voorbije maanden tegemoet door middel van een corona-hinderpremie. Vanaf 1 juli kunnen lokale overheden via een online tool bepalen welke evenementen kunnen plaatsvinden en wat de maatregelen en protocollen zijn per type evenement. Hoeveel foorkramers deden een beroep op deze steunmaatregelen? Hoe wil minister Hilde Crevits een perspectief bieden aan de event sector? Pleegt ze overleg met de sector? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Andries Gryffroy aan minister Hilde Crevits
2828 (2019-2020)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.