U bent hier

In de kijker

Buurtdiensten: ontwerp van decreet

Tijdens de coronacrisis zijn poetshulpen van erkende dienstenchequebedrijven blijven werken, maar hun veiligheid kwam soms in het gedrang doordat de gezinnen waar ze langsgingen de nodige maatregelen niet naleefden. De Vlaamse Regering diende daarom een ontwerp van decreet in waarbij het mogelijk wordt om een gebruiker van dienstencheques die inbreuken pleegt tegen de gezondheidsmaatregelen gedurende één jaar uit te sluiten. De leden van de commissie bespraken het ontwerp van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

799 (2020-2021) nr. 3
Bijlage: Grafiek dienstenchequestelsel in 2019 (pdf)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.