U bent hier

In de kijker

Gender: gedachtewisseling

De Universiteit Gent heeft een Centrum voor seksuologie en gender opgericht. Volwassenen die met seksuele problemen kampen, kunnen er individuele gesprekstherapie en behandeling met medicijnen krijgen. Daarnaast kunnen jongeren en volwassenen met vragen over hun genderidentiteit er terecht voor oriënterende gesprekken en psychotherapeutische of ondersteunende begeleiding. In het interdisciplinair genderteam werken verschillende specialisten samen: endocrinologen, gynaecologen, plastisch chirurgen, urologen, NKO-artsen, spraakdeskundigen en dermatologen. Verder spelen ook sociaal werkers en psychiaters of psychologen/seksuologen een grote rol in de behandeling. Over de werking van dit centrum en van het Transgender Infopunt wisselden de leden van de commissie van gedachten met professor Guy T'Sjoen, hoofd van de dienst Endocrinologie en stofwisselingsziekten van de UZ Gent. Daarnaast kwamen een aantal persoonlijke getuigenissen aan bod.

Video

Verslag

86 (2020-2021)
Externe sprekers
prof. dr. Guy T'Sjoen (diensthoofd dienst Endocrinologie en stofwisselingsziekten UZ Gent)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

86 (2020-2021)
Externe sprekers
prof. dr. Guy T'Sjoen (diensthoofd dienst Endocrinologie en stofwisselingsziekten UZ Gent)
Verslaggever
van Tom Ongena aan minister Bart Somers
3185 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.