U bent hier

In de kijker

Onderzoek naar online stemmen bij verkiezingen

De federale minister van Binnenlandse Zaken liet een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden van online stemmen bij verkiezingen. Dergelijke vorm van stemmen zou tegemoetkomen aan de behoeften van minder mobiele mensen, en ook aan de wensen van jongere generaties. Pas in 2034 zal het mogelijk zijn om volledig online te stemmen, zo blijkt uit het onderzoek. Hoe staat minister Bart Somers tegenover de resultaten van het onderzoek? Hoe wil hij de veiligheid en transparantie van online stemmen garanderen? Wordt Vlaanderen betrokken bij een eventueel pilootproject? Opent dit online stemmen mogelijkheden voor digitale volksraadplegingen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

627 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

627 (2020-2021) nr. 1
Verslaggevers
Benoeming van een verslaggever en toelichting

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.