U bent hier

In de kijker

Gevolgen coronacrisis deeltijds kunstonderwijs

Door de coronacrisis waren er voor de opleidingen in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) dit schooljaar minder inschrijvingen, wat gevolgen heeft voor de financiering in het schooljaar 2021-2022. Kinderen moeten nu, door een recente beslissing na het stijgen van de besmettingscijfers, ook een keuze maken in hun vrijetijdsbesteding. Het DKO vreest hier het onderspit te delven, ten voordele van sportactiviteiten. In Limburg geldt in sommige gemeenten zelfs een verbod op alle buitenschoolse activiteiten. Pleegt minister Ben Weyts overleg met de directeurs van het DKO over de financiering? Hoe wil hij vermijden dat ze de dupe worden van de lagere inschrijvingsaantallen? Hoe wil hij de leerloopbaan van de kinderen vrijwaren indien ze niet alle lessen kunnen volgen? Hoe staat hij tegenover de situatie in Limburg? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.