U bent hier

In de kijker

Loonbehoud huishoudhulpen in coronacrisis

De huishoudhulpen in de dienstenchequesector kampen door de huidige coronamaatregelen met inkomensverlies en lopen het risico in armoede te belanden. Leden van de Vlaams Belangfractie vragen daarom in een voorstel van resolutie aan de Vlaamse Regering onder andere om extra budgetten aan te wenden als loonsubsidie voor de huishoudhulpen. De leden van de commissie bespraken het voorstel van resolutie, dat bij de stemming naderhand werd verworpen.

Video

Verslag

533 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
666 (2020-2021)
van Andries Gryffroy aan minister Hilde Crevits
891 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.