U bent hier

In de kijker

Studentenhuisvesting in coronatijden

Door de onzekerheid over een mogelijke tweede besmettingsgolf in het najaar en of er al dan niet fysieke lessen zullen zijn, weten studenten niet of ze een studentenkamer moeten huren tijdens het academiejaar 2020-2021. De Universiteit Antwerpen experimenteert daarom voor haar eigen huisvesting met kortlopende contracten van één week. Dat botst met een aantal bepalingen qua opzegtermijn, waarborg of schadevergoeding uit het Woninghuurdecreet, dat geënt is op studentenhuurcontracten van langere duur. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover dit initiatief? Ziet hij heil in deze flexibiliteit? Komen er aanpassingen aan het decreet? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Tom De Meester aan minister Matthias Diependaele
2792 (2019-2020)
van An Moerenhout aan minister Matthias Diependaele
2881 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.