U bent hier

In de kijker

Studentenhuisvesting in coronatijden

Door de onzekerheid over een mogelijke tweede besmettingsgolf in het najaar en of er al dan niet fysieke lessen zullen zijn, weten studenten niet of ze een studentenkamer moeten huren tijdens het academiejaar 2020-2021. De Universiteit Antwerpen experimenteert daarom voor haar eigen huisvesting met kortlopende contracten van één week. Dat botst met een aantal bepalingen qua opzegtermijn, waarborg of schadevergoeding uit het Woninghuurdecreet, dat geënt is op studentenhuurcontracten van langere duur. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover dit initiatief? Ziet hij heil in deze flexibiliteit? Komen er aanpassingen aan het decreet? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Tom De Meester aan minister Matthias Diependaele
2792 (2019-2020)
van An Moerenhout aan minister Matthias Diependaele
2881 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.