U bent hier

In de kijker

Gevolgen afschaffen vestigingswetten

In 2018 werd beslist om, in uitvoering van een Europese richtlijn, de beroepsbekwaamheden voor de gereglementeerde beroepen af te schaffen. Hierdoor kunnen mensen een beroep uitoefenen zonder daarvoor eerst de specifieke schoolse opleiding te hebben gevolgd. Een en ander kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de dienstverlening. Sommige sectoren pleiten daarom voor een officieel kwaliteitslabel. Hoe staat minister Hilde Crevits hiertegenover? Hoeveel sectoren hanteren reeds een kwaliteitslabel? Pleegt ze overleg met de sectoren over de kwaliteitsgaranties?

Video

Verslag


Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.