U bent hier

In de kijker

Proefprojecten vierkant groen

Bij het zogenaamde vierkant groen krijgen fietsers en voetgangers op een kruispunt in alle richtingen tegelijkertijd groen licht, terwijl alle auto's moeten stoppen. In Antwerpen liepen hiervoor proefprojecten, maar die worden nu stopgezet omdat er onduidelijkheid is gerezen over welke weggebruikers gebruik mogen maken van dat vierkant groen. Hoe wil minister Lydia Peeters de onduidelijkheid wegwerken? Pleegt ze hierover overleg met federaal minister Bellot? Welke criteria voor vierkant groen hanteert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)? Wat is het gevolg van het stopzetten van de proefprojecten in Antwerpen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

van Joke Schauvliege aan minister Lydia Peeters en minister Zuhal Demir
250 (2019-2020)
Regeling van de werkzaameheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.