U bent hier

In de kijker

Nieuwe fabrieken in Antwerpse haven

Vorige maand sloot het Antwerpse Havenbedrijf een memorandum of understanding met het bedrijf INEOS over de bouw van twee nieuwe fabrieken in de Antwerpse haven. Dit zal enerzijds leiden tot meer tewerkstelling, maar anderzijds ook tot negatieve milieueffecten door de aard van de fabrieken. Hoeveel zullen de nieuwe fabrieken uitstoten? Hoe wil de Vlaamse Regering evolueren naar een koolstofarme en circulaire economie? Past deze investering in Visie 2050 van de Vlaamse Regering? Hoe staat minister Koen Van den Heuvel tegenover deze nieuwe fabrieken?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.