U bent hier

In de kijker

Evenwicht tussen toerisme en erfgoed

Toerisme Vlaanderen, dat onder de bevoegdheid van minister Ben Weyts valt, duidde 11 mogelijke ‘Special Meeting Venues’ aan, die in 2018 en 2019 begeleiding krijgen om zich internationaal te profileren als unieke vergaderlocatie. Eind maart start hiervoor een begeleidingstraject door WES, een bureau voor onderzoek en strategisch advies. Specialisten op het vlak van toerisme, congressen en beleving zullen beheerders van erfgoedsites adviseren om hun infrastructuur, communicatie en dienstverlening te versterken. Is minister Geert Bourgeois betrokken bij dit initiatief van zijn collega? Zijn er bijzondere afspraken nodig om het evenwicht tussen toerisme en erfgoed te bewaren?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.