U bent hier

In de kijker

Situatie Rohingya in Myanmar

De Rohingya zijn een etnische groep moslims die hoofzakelijk in Myanmar leven. Na een aanval op legerposten in de deelstaat Rakhine op 25 augustus 2017 door gewapende Rohingya-milities sloeg het Myanmarese leger hard terug tegen de Rohingya-bevolking met folteringen, verkrachtingen en executies. Meer dan 300.000 Rohingya zijn op de vlucht geslagen, veelal richting Bangladesh, maar daar zijn ze niet welkom. Wat is de reactie van minister-president Geert Bourgeois op deze humanitaire crisis? Zal hij het geweld van het leger veroordelen? Welke rol kan de Vlaamse Regering spelen op het internationale toneel? Welke maatregelen zal hij nemen?

Video

Verslag

van Rik Daems aan minister Geert Bourgeois
2861 (2016-2017)
van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2906 (2016-2017)

Agenda

van Tinne Rombouts, Katrien Schryvers, Karin Brouwers, Kathleen Helsen, Vera Jans en Joris Poschet, verslag door Orry Van de Wauwer
999 (2016-2017) nr. 1
Externe sprekers
Ellen De Boeck (coördinator jeugdinformatie De Ambrassade), Leen Ackaert (beleidsadviseur Kinderrechtencommissariaat), Sibille Declercq (coördinator Awel) en Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel)
Verslaggever
Bespreking met: - Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel - Ellen De Boeck, coördinator jeugdinformatie Ambrassade - Leen Ackaert, beleidsadviseur Kinderrechtencommissariaat - Sibille Declercq, coördinator Awel

15:00 uur

van Rik Daems aan minister Geert Bourgeois
2861 (2016-2017)
van Karl Vanlouwe aan minister Geert Bourgeois
2902 (2016-2017)
van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2906 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.