U bent hier

In de kijker

Zelfrijdende wagens

Onlangs vond in aanwezigheid van minister Ben Weyts een testrit met zelfrijdende wagens plaats. De minister wil de hulpmiddelen voor meer verkeersveiligheid beter bekend maken bij de automobilisten. De zelfrijdende technologie gaat gestaag verder, maar het beleidskader ontbreekt vooralsnog. Wanneer zal dat kader er zijn? Welke bevoegdheidsniveaus zijn hierbij betrokken? Hoe wil de minister de bestaande mogelijkheden inzake assistentie in de wagen promoten?

Video

Verslag

894 (2016-2017) nr. 3
856 (2015-2016) nr. 2

Agenda

van Paul Van Miert aan minister Ben Weyts
2751 (2015-2016)
894 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Caroline Bastiaens en Joris Vandenbroucke
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.