U bent hier

In de kijker

Resultaten gezondheidsenquête VIGeZ

Recent publiceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ) de resultaten van de vierjaarlijkse enquête over het gezondheidsbeleid van de Vlaamse basis- en secundaire scholen. Daaruit blijkt onder andere dat er in de meerderheid van de scholen gratis kraantjeswater beschikbaar is, en dat er verder moet worden ingezet op gezonde voeding en voldoende beweging. Opmerkelijk is dat VIGeZ aanbeveelt om niet te veel aandacht te schenken aan het thema van illegale drugs, omdat dit scholieren net zou aanzetten tot druggebruik. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover de resultaten uit de enquête? Hoe wil hij inzetten op de werkpunten die VIGeZ aanhaalt? Wat is zijn houding tegenover het drugsbeleid op school? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Brecht Warnez aan minister Ben Weyts
3682 (2020-2021)
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
3707 (2020-2021)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Brecht Warnez aan minister Ben Weyts
3682 (2020-2021)
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
3707 (2020-2021)
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
3726 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.