U bent hier

In de kijker

Leegstand en verwaarlozing bedrijfsruimten: wijzigingsdecreet

Het Leegstandsdecreet uit 1995 bevat drie instrumenten om leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten te bestrijden en te voorkomen: een inventaris van die bedrijfsruimten, heffingen voor de eigenaars ervan en subsidies voor projecten die deze sites nieuw leven inblazen. Leden van de meerderheidspartijen dienden een voorstel van decreet in om de vaste subsidiepercentages uit dat decreet aan te passen aan de prioriteit en het belang van bepaalde categorieën van vernieuwing. Ze willen zodoende het ruimtelijk rendement verhogen en komen tot een gedeeld en meervoudig gebruik van ruimtes. Tegelijkertijd zetten ze hierbij in op ontharding en vergroening van de bodem, en op klimaatbestendigheid en energie-efficiëntie. De leden van de commissie bespraken het voorstel van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
3315 (2020-2021)
805 (2020-2021) nr. 3

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
3315 (2020-2021)
van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
3383 (2020-2021)
van Chris Steenwegen aan minister Zuhal Demir
3397 (2020-2021)
van Stefaan Sintobin aan minister Zuhal Demir
3554 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.