U bent hier

In de kijker

Vernietiging vergunning grondwaterwinning

Vlaanderen kampt met waterschaarste, versterkt door de hete zomers van de voorbije jaren. Grondwaterwinningen zijn dan ook gebonden aan strenge voorwaarden. De Raad van State vernietigde recent een vergunning voor grondwaterwinning van een landbouwbedrijf. De reden hiervoor was dat onvoldoende aangetoond kan worden dat het water oppompen geen nadelige invloed zal hebben op de natuur. Hoe reageert minister Zuhal Demir op deze vernietiging? Wat houdt dit in voor haar beleid? Wil ze bestaande vergunningen laten doorlichten? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Tinne Rombouts aan minister Zuhal Demir
2604 (2020-2021)
van Joke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
2615 (2020-2021)
van Lode Ceyssens aan minister Zuhal Demir
2718 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.