U bent hier

In de kijker

Discriminatie in jeugdvoetbal

Uit een onderzoek van de KU Leuven blijkt dat één op de drie kinderen in het jeugdvoetbal te maken krijgt met racisme en/of discriminatie wegens gewicht, lichaamskenmerken of een bepaalde beperking. De Aanspreekpersonen Integriteit (API) bij de sportclubs kunnen hier weinig aan verhelpen, zo blijkt. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werkte daarom een ‘Come Together’-actieplan uit met een toegankelijk meldpunt, een nieuwe inclusiemanager, een Diversity Board en een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover de bevindingen uit het onderzoek? Wil hij inzetten op de verantwoordelijkheid van de ouders? Hoe wil hij discriminatie aanpakken en werk maken van meer diversiteit in de bestuurskamers? Zal het ‘Come Together’-plan soelaas bieden? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.