U bent hier

In de kijker

Leerachterstand door coronacrisis

Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat leerlingen gemiddeld een half schooljaar leerachterstand hebben opgelopen door het verplichte afstandsonderwijs tussen maart en juni vorig schooljaar. De leerachterstand loopt in het huidige schooljaar verder op, zo blijkt, en treft de kwetsbare leerlingen ook het hardst. Er gaan stemmen op om te schrappen in de leerstof die dit jaar nog moet worden afgewerkt. Ook wordt er gepleit om tutoren in te zetten: oud-leerkrachten of studenten die leerlingen specifiek bijspijkeren om de leerachterstand weg te werken. Hoe staat minister Ben Weyts hiertegenover? Wat vindt hij van het voorstel om bepaalde leerdoelen te schrappen? Komen er opnieuw zomerscholen? Wil hij tutoren inschakelen? Hoe zullen zij worden ingezet? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.