U bent hier

In de kijker

Avondklok om orde te handhaven

Een van de maatregelen die de overheid nam om de coronaepidemie te bestrijden, is een avondklok vanaf middernacht. De gemeente Willebroek vervroegde die avondklok gedurende een paar avonden naar 22 uur om de overlast van een groep jongeren aan te pakken. Hoe staat minister Bart Somers tegenover deze invulling van de avondklok? Is deze maatregel in zijn ogen proportioneel? Is hier klacht tegen ingediend? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

15 (2020-2021) nr. 5-A
Vooraf ingediende vragen met antwoorden van de minister (pdf)
van de Vlaamse Regering
513 (2020-2021) nr. 1
513 (2020-2021) nr. 8

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
15 (2020-2021) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Gelijke Kansen en Inburgering van Bart Somers, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Gelijke Kansen
Voortzetting van de bespreking en indicatieve stemming
van de Vlaamse Regering
513 (2020-2021) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoofdstuk 4. Kanselarij, Bestuur, Buitenlandse Zaken en Justitie Hoofdstuk 9. Inwerkingtreding
Stemming

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.