U bent hier

In de kijker

Gevolgen coronacrisis De Lijn

Sinds 4 mei is een eerste fase van de exitstrategie uit de coronacrisis ingetreden, waarbij het openbaar vervoer opnieuw volgens de normale dienstregeling rijdt en gaandeweg opnieuw meer mensen de bussen en de trams van De Lijn zullen gebruiken. Voor het personeel en de reizigers gelden beschermingsmaatregelen, zoals het dragen van mondmaskers. Beschikken alle chauffeurs over het vereiste aantal mondmaskers? Hoe gebeurt de ontsmetting van de voertuigen? Zijn alle stuurcabines afgeschermd met een plexiglazen wand? Hoe staat minister Lydia Peeters tegenover de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegt voor het openbaar vervoer? Wat met de handhaving van de regels inzake social distancing? Lees het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.