U bent hier

In de kijker

Aanpak brokkelbruggen in Vlaanderen 

Uit inspectieverslagen en informatie uit parlementaire vragen blijkt dat heel wat bruggen in Vlaanderen dringend grondig hersteld moeten worden. Het aantal inspecties van bruggen is de voorbije jaren gedaald, net als het aantal inspecteurs. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer pleitte een jaar geleden voor een verhoogde investering om de zogenaamde brokkelbruggen te herstellen. Hoe wil minister Lydia Peeters de lijst met brokkelbruggen systematisch wegwerken? Waarom werden de inspectieteams afgebouwd? Moet in meer budget voorzien worden? Lees het verslag.

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.