U bent hier

In de kijker

Vlaamse en federale diplomatie

Uit een recent persartikel blijkt dat er spanningen zijn tussen de federale en Vlaamse diplomaten als er op internationale fora een gemeenschappelijk standpunt moet worden ingenomen. Een aantal voormalige ministers-presidenten lopen luidens het artikel niet hoog op met de Vlaamse vertegenwoordigers. Hoe reageert minister-president Jan Jambon hierop? Wil hij Vlaanderen sterker profileren in het buitenland? Lees hier het verslag.

Video

Verslag

174 (2019-2020) nr. 2
226 (2019-2020) nr. 2

Agenda

15:15 uur

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.