U bent hier

In de kijker

Aanpak wegwerken ruimtelijk afval

Meer dan 14 procent van het Vlaamse grondgebied is verharde oppervlakte. In onbruik geraakte constructies blijven vaak staan, en dit zogenaamde ruimtelijk afval houdt de verharding van de bodem in stand. Nochtans stelt het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) dat tegen 2050 de verharding in de open ruimte met een vijfde moet dalen. Welke initiatieven plant minister Zuhal Demir om dergelijke constructies of verharde oppervlakten te slopen? Hoe wil ze de doelstellingen uit het BRV bereiken?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

van Carina Van Cauter aan minister Zuhal Demir
671 (2019-2020)
van Carina Van Cauter aan minister Zuhal Demir
832 (2019-2020)
van Carina Van Cauter aan minister Zuhal Demir
904 (2019-2020)
van Hannes Anaf aan minister Zuhal Demir
936 (2019-2020)
van Sarah Smeyers aan minister Zuhal Demir
910 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.