U bent hier

In de kijker

Verhogen werkzaamheidsgraad

De werkloosheidscijfers in Vlaanderen blijven dalen, maar de krapte op de arbeidsmarkt groeit. In Vlaanderen zijn er te weinig mensen aan de slag om de economische groei te ondersteunen, en daardoor is Vlaanderen een middenmoter in Europa. Er is nood om de stille arbeidsreserve aan te boren: onder meer mensen met een migratieachtergrond en mensen die vrijwillig inactief zijn, moeten een stimulans krijgen om aan de slag te gaan. Welke maatregelen heeft VDAB op dit vlak ondernomen? Komt er een vernieuwde samenwerking tussen VDAB en de grotere steden? Wat vindt minister Philippe Muyters van de huidige positie van Vlaanderen in Europees perspectief? Moet de vooropgestelde werkzaamheidsgraad van 76 procent naar zijn mening omhoog?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.