U bent hier

In de kijker

Stopzetting VRT-tv via de ether

Op 1 december dit jaar stopt de VRT met het aanbieden van haar netten via de digitale ether, de zogenaamde DVB-T. Als argument hiervoor haalt de VRT de kost van meer dan 1 miljoen euro aan en het lage aantal gebruikers. De uitgespaarde middelen wil VRT gebruiken voor het verbeteren van VRT NU, het online platform van de openbare omroep. Hierdoor dreigen echter oudere kijkers uit de boot te vallen omdat de overschakeling naar VRT NU voor hen moeilijk is. Hoe reageert minister Sven Gatz op de beslissing van de VRT? Spoort die met de bepalingen uit de beheersovereenkomst van de Vlaamse Gemeenschap met de VRT? Hoe zal de VRT die 45.000 kijkers informeren over de beslissing? Hoe zullen mensen zonder internetaansluiting de VRT-kanalen nog kunnen ontvangen?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.