U bent hier

Dinsdag 25 februari zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op dinsdag 25 februari zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 09:00u en duren waarschijnlijk de hele dag.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, is dit in het krokusreces ingepland.
Onze excuses.

In de kijker

Stopzetting VRT-tv via de ether

Op 1 december dit jaar stopt de VRT met het aanbieden van haar netten via de digitale ether, de zogenaamde DVB-T. Als argument hiervoor haalt de VRT de kost van meer dan 1 miljoen euro aan en het lage aantal gebruikers. De uitgespaarde middelen wil VRT gebruiken voor het verbeteren van VRT NU, het online platform van de openbare omroep. Hierdoor dreigen echter oudere kijkers uit de boot te vallen omdat de overschakeling naar VRT NU voor hen moeilijk is. Hoe reageert minister Sven Gatz op de beslissing van de VRT? Spoort die met de bepalingen uit de beheersovereenkomst van de Vlaamse Gemeenschap met de VRT? Hoe zal de VRT die 45.000 kijkers informeren over de beslissing? Hoe zullen mensen zonder internetaansluiting de VRT-kanalen nog kunnen ontvangen?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.