U bent hier

In de kijker

Lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs

Uit het jaarrapport van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) 2016-2017 blijkt inzake het leergebied lichamelijke opvoeding dat 14 procent van de 2- tot 5-jarigen en 17 procent van de 6- tot 12-jarigen met overgewicht kampen. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover deze bevindingen? Hoe wil ze de bewegingscultuur concreet implementeren in het basisonderwijs? Wil ze in elke school een vakleerkracht lichamelijke opvoeding? Welke maatregelen wil ze in dit verband nemen?

Video

Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.