U bent hier

In de kijker

Lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs

Uit het jaarrapport van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) 2016-2017 blijkt inzake het leergebied lichamelijke opvoeding dat 14 procent van de 2- tot 5-jarigen en 17 procent van de 6- tot 12-jarigen met overgewicht kampen. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover deze bevindingen? Hoe wil ze de bewegingscultuur concreet implementeren in het basisonderwijs? Wil ze in elke school een vakleerkracht lichamelijke opvoeding? Welke maatregelen wil ze in dit verband nemen?

Video

Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.