U bent hier

In de kijker

Nieuw multilateralisme: gedachtewisseling met UNESCO

Directeur-generaal van de Unesco Irina Bokova bezoekt vandaag het Vlaams Parlement. De leden van alle commissies en de leden van de Vlaamse Regering houden met haar een gedachtewisseling over een nieuw multilateralisme om nieuwe uitdagingen aan te pakken.

Video

Agenda

91 (2015-2016)
Externe sprekers
Irina Bokova (directeur-generaal van de Unesco) en Geert Bourgeois (minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed)
Verslaggever
- Verwelkoming door de heer Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement - Toespraak van mevrouw Irina Bokova, directeur-generaal van de Unesco - Toespraak van de heer Rik Daems, voorzitter van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed - Vragen en tussenkomsten van de fracties - Repliek van mevrouw Irina Bokova, directeur-generaal van de Unesco - Toespraak van de heer Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed

Er wordt voorzien in simultaanvertaling

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.