U bent hier

In de kijker

Subsidies Vlaamse Rand

Gemeenten en verenigingen uit de Vlaamse Rand rond Brussel konden tot nu toe subsidies ontvangen voor projecten die het Vlaamse karakter of de integratie van anderstaligen bevorderen. Minister Ben Weyts kondigde in het voorjaar aan dat hij het subsidiereglement wilde wijzigen, waardoor verschillende verenigingen vrezen voor hun subsidies. Hanteert de minister nieuwe criteria, en zo ja, welke? Pleegt hij overleg met vzw ‘de Rand’? Hoe zal hij zorgen voor continuïteit voor bestaande initiatieven?

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.