U bent hier

In de kijker

Nieuwe tarieven drinkwater

De Vlaamse Regering trekt het principe ‘de vervuiler betaalt’ door naar het drinkwaterverbruik. Ze schaft de gratis 15 kubieke meter drinkwater per persoon af en vervangt die door een nieuwe tariefstructuur: zuinig watergebruik wordt beloond met een laag tarief, hoog verbruik van water leidt tot een hoog tarief. Wat betekent dit voor de gemiddelde waterfactuur van de Vlaming? Hoe zullen de aangekondigde sociale correcties voor alleenstaanden, gepensioneerden, ... worden toegepast? Heeft minister Joke Schauvliege hierover overleg gepleegd met de federatie van Vlaamse drinkwaterbedrijven?

Video

Agenda

van Michèle Hostekint aan minister Joke Schauvliege
2211 (2014-2015)
van Jelle Engelbosch aan minister Joke Schauvliege
2256 (2014-2015)
van Valerie Taeldeman aan minister Joke Schauvliege
2514 (2014-2015)
van Bart Caron aan minister Joke Schauvliege
2504 (2014-2015)
van Ingrid Pira aan minister Joke Schauvliege
2604 (2014-2015)
van Axel Ronse aan minister Joke Schauvliege
2613 (2014-2015)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.