U bent hier

In de kijker

Besparingen bij de Nederlandse Taalunie

De Nederlandse Taalunie (NTU) is een beleidsorganisatie waarin Nederland, België en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, het taalonderwijs en de letteren. De recente besparingsplannen van de Vlaamse en Nederlandse overheid hebben een verregaande impact op de werking van de NTU, zo vrezen een aantal personeelsleden van de NTU. Er zouden ook interne spanningen zijn onder het personeel. Deelt minister Sven Gatz de vrees van het personeel? Wat zal hij doen om de onrust weg te nemen? Plant hij overleg met zijn Nederlandse evenknie? Waren er in het verleden inderdaad al klachten van personeelsleden?

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Bart Caron aan minister Sven Gatz
2577 (2014-2015)
van Caroline Bastiaens aan minister Liesbeth Homans
2370 (2014-2015)
van Lionel Bajart aan minister Sven Gatz
2508 (2014-2015)
van Yamila Idrissi aan minister Sven Gatz
2520 (2014-2015)
van Bart Caron aan minister Sven Gatz
2503 (2014-2015)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.