U bent hier

In de kijker

Wonen in scheepscontainers: het ei van Columbus?

Door een tekort aan bouwgrond en betaalbare huizen zoeken mensen naar alternatieve woonvormen. Wonen in gerenoveerde scheepscontainers kan hier soelaas bieden: het is goedkoop, duurzaam en modulair. Deze woonvorm zou ook kunnen dienen als mobiele mantelzorgwoning, waarbij een ouder familielid op die manier inwoont bij zijn of haar kinderen. Bestaat binnen de Vlaamse regelgeving een kader voor dergelijke woonvormen? Zo niet, wil minister Joke Schauvliege hiervoor actie ondernemen? Kunnen braakliggende bouwpercelen worden verhuurd aan bewoners van scheepscontainers? Lopen er proefprojecten voor mobiele mantelzorgwoningen? Zijn er wettelijke bezwaren?

Video

Agenda

van Griet Coppé aan minister Liesbeth Homans
1706 (2014-2015)
van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
1740 (2014-2015)
van Mercedes Van Volcem aan minister Liesbeth Homans
1747 (2014-2015)
van Bart Van Malderen aan minister Liesbeth Homans
1582 (2014-2015)
van Ann Brusseel aan minister Liesbeth Homans
1643 (2014-2015)
van Joris Poschet aan minister Liesbeth Homans
1738 (2014-2015)
van Ann Brusseel aan minister Liesbeth Homans
1743 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.