U bent hier

In de kijker

Stijgende druk melkveehouderij

Boeren op een Kruispunt zorgt voor individuele mentale en praktische ondersteuning voor boeren en tuinders in nood. In 2020 werd een aanzienlijke stijging van het aantal hulpvragen vastgesteld. Opvallend daarbij is dat de meeste vragen komen van (melk)veehouders, veroorzaakt door prestatiedruk, stijgende kosten, dalende opbrengsten, strengere regelgeving en veranderende gezinspatronen. Heeft minister Hilde Crevits kennisgenomen van deze cijfers? Hoe staat ze hiertegenover? Welke acties plant ze om melkveehouders soelaas te bieden? Wat met het actieplan voor het welbevinden in de Vlaamse land- en tuinbouwsector? Bekijk het verslag.

 

Video

Verslag

753 (2020-2021) nr. 2
Presentatie Cathy Coudyser (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

10:00 uur

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.